Zacusca moldoveneasca

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small 275976_100001252063614_5480201_n_small 368923_100000141172607_944540872_n_small
Ție, lui Stoica Dana şi la încă 2 persoane le place
La Stoica Dana , Cleopatra Adam şi încă 1 persoane le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Foc mic

Ingrediente pentru 12 porţii de zacusca moldoveneasca

Mod de preparare

  1. Se coc vinetele, gogosarii, ardeii capia si ardeii grasi se curata si se dau pe masina de tocat, hribii se fierb si dupa racire se dau si ei pe masina de tocat (daca puneti ciuperci de la borcan nu le mai fierbeti), morcovul se curata si se da prin razatoare si ceapa eu o dau tot pe masina de tocat dupa care storc zeama ramasa. Intr-o oala mare, de preferat de 20-25 kg, se pune uleiul la incins si se pune ceapa si morcovul la incins apoi hribii, si si se calesc foarte bine, acestea fiind crude, dupa care se adauga gogosarii,ardeii capia,ardeii grasi si vinetele tocate.

  2. Se pune sare si piper si se fierbe la foc mic timp de 4-5 ore. Zacusca trebuie fiarta foarte bine si scazuta. Cand este aproape gata se pune bulionul, se amesteca foarte bine si se mai lasa putin la fiert. Se gusta si daca mai trebuie se mai adauga sare si piper. Dupa fierbere se pune asa fierbine in borcane spalate, uscate si tinute la temperatura camerei. Dupa umplere, se inchide capacul se pune la sterilizat vreo 1 h se scot borcanele si se intoarce borcanul cu capacul in jos si se lasa pana a doua zi dimineata. Se depoziteaza la rece.

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

1604902_279386028879295_897090562_n_medium
România gătește
din Bucuresti
  • 16:51 / 14.09.2011
Pentru ca reteta sa intre in faza finala a conrsului, aceasta trebuie sa adune cel putin 15 Like-uri de la prieteni de-ai Dvs. Invitati-va prietenii sa va voteze reteta ca sa aveti sanse de castig (a se vedea si regulamentul concursului). Succes!!!
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook