Vinegreta

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 30 min
  • Mod de preparare: Fără foc

Ingrediente pentru 1 porţii de vinegreta

  • Plante aromate proaspete, de sezon
  • 2 linguri de otet (de vin, sherry sau cu plante aromate)
  • o ceapă, tocata marunt
  • o lingura de muștar mediu (dijon sau muștar cu plante aromate alternative)
  • 2-3 linguri de ulei (de măsline sau de floarea soarelui)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Mai intai tocati marunt plantele aromate. S-ar putea sa aveti nevoie de cantitati diferite de fiecare data, in functie de intensitatea aromei acestora. Puneti plantele tocate intr-un bol, adaugati otetul, amestecati. Otetul elibereaza aroma plantelor. In nici un caz sa nu puneti uleiul la inceput peste plantele aromate - le acopera cu o pelicula fina, reducandu-le intensitatea aromei.

  2. Apoi adaugati ceapa tocata in lichidul format din plantele aromate si otet, amestecati.

  3. In al doilea bol combinati mustarul cu uleiul. Ideal ar fi sa le bateti cu un tel. Adaugati sarea si piperul, amestecati bine. Daca aceasta combinatie nu este indeajuns de lichida, puteti adauga un pic de vin sau de apa, continuand sa amestecati pana ce sosul este indeajuns de lichid.

  4. In final adaugati compozitia otet - plante aromate - ceapa si amestecati toatul bine pentru a obtine sosul vinegreta.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook