Tort nemtesc cu branza

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small
Țti şi lui dreamforce vă place
Lui dreamforce îi place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 1 porţii de tort nemtesc cu branza

Mod de preparare

  1. Blatul: Se amesteca toate componentele pentru aluat. Iese aluat pentru baza tortului. Se ia o forma cu pereti detasabili (diametrul optim – 26 cm), se unge cu un pic de unt si se intinde aluatul in ea cu miinile, formind de jur inprejur o bordura de circa 3 cm. Daca se lipeste aluatul de miini, se umezesc periodic cu apa. Pina se pregateste crema, se pune forma cu blat in frigider.

  2. Crema: 2 oua + 2 galbenusuri se bat bine cu 100 g de zahar si esenta de vanilie. Se adauga brinza (eu pun totul la robotul de bucatarie), se amesteca, apoi laptele si praful de puding si iar se amesteca.

  3. Se toarna crema peste blat. Se bat 2 albusuri cu restul de zahar (50 g) si se aseaza bezeaua pe crema de brinza.

  4. Se coace la foc mediu (175-180 grade) timp de 60-70 minute. Atentie la bezea, daca se arde, se micsoreaza focul si se acopera forma cu staniol.

  5. Se scoate din forma cu atentie abia dupa racirea completa.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 15:55 / 15.05.2009
Hallo Miha, frumoasä Rezetä, asi läsa Praful de copt din Teig si in Umputurä asi pune si niste Ulei. In rest este perfect.5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook