Tort de morcovi

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 10 porţii de tort de morcovi

Mod de preparare

  1. Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare, impreuna cu jumatate de cantitate de zahar.

  2. Apoi intr-un castron incapator, deoarece in acesta vom amesteca toate ingredientele, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar, dupa care se incorporeza mierea si apoi incet uleiul.

  3. Se adauga asadar la amestecul de galbenusuri faina, praful de copt, scortisoara si se mai amesteca cu mixerul cateva secunde.

  4. Apoi urmeaza morcovul ras, nuca, laptele, sarea si se amesteca cu lingura, incorporand cu grija si albusurile.

  5. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 1:20 h, la foc potrivit. E gata cand trece testul scobitorii.

  6. Dupa ce s-a mai racit, topim ciocolata impreuna cu untul la bain marie si turnam peste tort. Se poate orna cu fasii de morcovi sau cu morcovi baby, caramelizati.

  7. Acest tort este perfect pentru o dupa amiaza cand aveti invitati la ceai de exemplu.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook