Tort de iaurt cu visine

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small Default_small
Ție, lui dreamforce şi la încă 1 persoane le place
La dreamforce şi Georgeta le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de tort de iaurt cu visine

Mod de preparare

  1. Faina, galbenusul, untul, o lingura de zahar si o lingura de apa foarte rece se amesteca intr-un aluat omogen. Aluatul se lasa la rece cca. 30-40 minute. Intre timp incinceti cuptorul la cca. 180-200 grade.

  2. Intindeti aluatul pe fundul unei tavi de tort rotunda cu diametru de 25 cm (se recomanda folosirea unei tavi de tort cu marginile detasabile), intepati aluatul cu o furculita si dati la cuptor pentru cca. 10 - 15 minute.Scoateti foaia de tort si lasati-o la racit.

  3. Pentru crema:

  4. Puneti iaurtul intr-un castron mare. Pregatiti gelatina conform instructiunilor intr-o craticioara mai mare. Dupa ce ati topit gelatina adaugati cateva linguri de iaurt peste gelatina incinsa amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase de gelatina in crema. Turnati compozitia de iaurt si gelatina peste restul iaurtului amestecand si lasati sa se intareasca.

  5. Intre timp bateti frisca. Cand iaurtul incepe sa se intareasca adaugati frisa peste iaurt, pastrand o parte pentru ornat. Amestecati crema de iaurt pana ce se omogenizeaza.

  6. Scurgeti visinele din compot. Incalziti dulceata de visine putin pe foc, pentru a o putea intinde mai usor.

  7. Dupa ce aluatul s-a racit si crema de iaurt incepe sa se intareasca, incepeti sa "asamblati" tortul.

  8. Puneti jumatete din crema de iaurt in tava de tort, peste aluatul copt in prealabil si uniformizati compozitia. Asterneti cu o lingura dulceata calduta peste primul strat de crema. Apoi presarati visinele, lasand 13-15 deoparte pentru ornare(se recomanda scoaterea samburelui in prealabil). Daca folositi cirese confiate pentru ornat, folositi toate visinele. Dupa ce ati pus visinele, acoperiti toata suprafata cu piscoturi si puneti cea de a doua jumatate de crema peste stratul de piscoturi. Lasati tortul la rece cca. 6-8 ore pana ce acesta se intareste.

  9. Ornare:

  10. Dupa ce tortul s-a intarit, indepartati marginile tavii pentru a putea orna tortul.

  11. Pregatiti gelatina pentru ornare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se recomanda folosirea sucului ramas din compotul de visine, gelatina va avea o culoare m-ai intensa si un gust mai bun decat daca folositi apa.

  12. Tortul se orneaza cu gelatina calda, doar foarte putin racita, cu frisca si cu visinile intregi lasate deoparte (sau cu cirese confiate).

Comentarii
2

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 15:57 / 15.05.2009
Hallo Chris, frumoasä rezetä si foarte in detail scrisä. Perfect.5*****
Eu_medium
Terorista
din Bucuresti
  • 22:28 / 13.09.2010
Superb ! Fara cuvinte !
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook