Tort de clatite

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small
Țti şi lui Georgeta vă place
Lui Georgeta îi place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Răcire

Ingrediente pentru 10 porţii de tort de clatite

Mod de preparare

  1. Intr-o craticioara se pune laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale. Adaugam si faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase. Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema.

  2. Preparare crema:

  3. Intr-o craticioara pui ouale, zaharul, zaharul vanilat si laptele si le pui la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa. Cand sa ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele.

  4. Coacerea clatitelor:

  5. Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede. Se rumenesc pe ambele parti sa arate cat mai frumos. Mi-au iesit in jur de 10-12 clatite. Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem si esenta de rom si zaharul vanilat. Asta este crema, este destul de tare dar in asa fel incat sa o pot intinde. Asamblarea tortului:

  6. Pe un platou se pune o clatita se adauga crema. Se intinde crema pe toata clatita, apoi se pune alta clatita, iar crema si tot asa pana nu mai avem clatite, capacul tortului trebuie sa fie clatita. L-am ornat cu ciocolata topita, si ciocolata rasa. Se lasa la rece 20 minute si apoi se poate taia.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook