Tort cu mere si crema de zahar ars

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Banner_20cristina_small Pofta_20buna_small
Ție, lui Teo şi la încă 1 persoane le place
La Teo şi angela_72 le place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de tort cu mere si crema de zahar ars

Mod de preparare

  1. Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.

  2. Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt. Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.

  3. In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine,apoi amestecam cu laptele,5 linguri de zahar si vanilia.

  4. Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute.

  5. Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars,facem un aluat de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.

  6. Dupa ce s-a copt blatul,lasam un pic sa se racoreasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam vasul in care l-am copt.

  7. Lasam vasul in capul tortului si dam la frigider cateva ore bune.

  8. Dupa ce s-a racit foarte bine ridicam vasul cu grija si ornam cu frisca,dupa preferinta si imaginatie.

  9. Foarte bun,racoritor si insiropat!

Comentarii
3

Părererea ta

Canon_20006_medium
caro
din Bucuresti
  • 09:28 / 19.09.2009
ce bine arata! mere si crema de zahar ars, preferatele mele. Imi lasa gura apa :). Super miha!
Banner_20cristina_medium
Teo
din Medias
  • 16:58 / 21.09.2009
Arata de milioane si suna delicios!
Pofta_20buna_medium
angela_72
din Timisoara
  • 13:44 / 05.05.2010
Minunata reteta! Eu am facut-o fara crama de zahar ars, iar in scobitura merelor am pus bucati de nuca, a fost foarte bun. Voi incerca si varianta ta. Felicitari! 5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook