Spirale insiropate

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de spirale insiropate

Mod de preparare

  1. Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.

  2. Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.

  3. Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.Se lasa la crescut 1 ora.

  4. Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.

  5. Se taie fasii care se rasucesc.

  6. Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.

  7. Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

  8. In tot acest timp se prepara siropul din:

  9. 5 linguri miere

  10. 1 cana apa

  11. 3 linguri zahar

  12. coaja de lamaie

  13. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

  14. In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Img_2043_medium
Burangic Iulia
din Hamburg
  • 12:28 / 12.05.2009
Valeu,da ce bine arata!Mi-ai facut o pofta!
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook