Spirala cu crema ganache de ciocolata

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small Dsc08905_small
Ție, lui ala_oancea şi la încă 1 persoane le place
La ala_oancea şi dreamforce le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de spirala cu crema ganache de ciocolata

Mod de preparare

  1. Blat:

  2. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.

  3. La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

  4. Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.

  5. Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.

  6. Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

  7. Crema:

  8. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

  9. Glazura:

  10. Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.

  11. Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)

  12. In platoul in care urmeaza a fi "construit" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.

  13. Finisam cu restul de crema.

  14. Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.

  15. Marginea laterala a tortului se "imbraca" cu nuca macinata.

  16. Se orneaza cu frisca si floricele.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook