Spaghetti Bolognese

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Foc mic, La tigaie

Ingrediente pentru 4 porţii de spaghetti bolognese

Mod de preparare

  1. Taiati slaninuta si ceapa cubulete. Legumele si usturoiul se curata si se taie marunt. Incingeti uleiul si untul intr-o tigaie. Prajiti slaninuta si ceapa timp de 2-3 minute. Adaugati carnea tocata si mai prajiti 5 minute, in timp ce amestecati in continuu si zdrobiti cocoloasele. Adaugati usturoiul, morcovul, telina si foaia de dafin si dunstuliti inca timp de 3 minute. Pasta de tomate, rosiile pisate si condimentele se adauga amestecului. Cand incepe sa fiarba reduceti focul si tineti la foc mic timp de 25 de minute.

  2. Se scoate foaia de dafin si se degusta. Daca e nevoie legati amestecul cu amidon dizolvat in putina apa.

  3. Intre timp se fierb si pastele.

  4. Se serveste pe farfurii preincalzite. Dupa gust se poate presara cu parmesan ras.Pofta buna!!!

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 09:04 / 16.05.2009
Asta este o Bolognese foarte pretentioasä , fäcutä numai un pic cam repede. Am avut norocul sä fac si sä mäninc direct in Bolgna asa ceva ( si nu la Restaurant). secretul este ca si la Gulash , cu cit mai lung pe Foc mic cu atita mai gustos.5*****
Mirodenii011-smart-gourmet_medium
Smart Gourmet
din Bucuresti
  • 22:51 / 12.08.2010
Sosul la Bolognese se fierbe macar 1 ora la foc mic si nu ai nevoie de amidon, pui doar 2-3 linguri din apa in care ai fiert spaghetele, obligatoriu al dente.In rest....mi-ai facut pofta !
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook