Sorbet de rubarba si capsuni

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Congelare

Ingrediente pentru 4 porţii de sorbet de rubarba si capsuni

Mod de preparare

  1. Rubarba se curata, se spala si se taie rondele. Se pune la fiert cu 1/8 l apa. Se lasa la fiert, la foc mic, cca. 5-8 minute. Apoi se ia de pe foc si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se opresc 600 ml din lichidul in care a fiert rubarba; in sucul oprit se adauga zeama de lamaie si zaharul si se amesteca pana ce zaharul s-a topit in totalitate. Apoi se pune sucul la racit.

  2. Sucul de rubarba se pune intr-un recipient inalt si se pune in congelator la inghetat pentru circa 2 ore. Apoi se scoate sucul inghetat din congelator si se pizeaza cu blender-ul. Se pune inapoi in congelator. Procedeul se repeta de minim 3 ori.

  3. Capsunii se spala, se curata si se taie in patru. Se adauga zahrul pudra peste capsuni si se lasa sa stea cateva minute. Se scoate sorbetul de la congelator, se aranjeaza in boluri impreuna cu sosul de capsuni si se serveste decorat cu tulpinile de rubarba.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook