Scovergi

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Prăjire în baie de ulei

Ingrediente pentru 6 porţii de scovergi

Mod de preparare

  1. * Dizolva drojdia si zaharul in 100 ml apa.

  2. * Amesteca faina, apa, drojdia si sarea. Framanta pana ce coca nu se mai lipeste de maini si devine matasoasa.

  3. * Pune intr-un castron mare, Acopera cu un prosop si lasa la crescut 1 ora sau pana ce isi dubleaza volumul.

  4. * Scoate coca din castron pe o suprafata presarata usor cu faina si framanta sa scoti tot aerul din coca.

  5. * Imparte coca in 10 mingiute de marimi egale. Intinde fiecare mingiuta sub forma circulara nu foarte subtire.

  6. * Ia o scovarga si pune 1/5 din compozitie aproape de centru. Indoai-o pe mijloc si cu degetele lipeste cele doua margini. Repeta cu inca 4 scovergi.

  7. * Celor care au ramas fa-le o mica taietura in centru.

  8. * Incalzeste bine uleiul. Prajeste fiecare scovarga pe ambele parti, pana ce devine aurie.

  9. * Scovergile pot fi mancate calde, sau reci. A doua zi, insa, se intaresc si nu mai sunt la fel de bune ca atunci cand sunt proaspete

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

100_2239_medium
Claudia Maria
din Limbach/Timisoara
  • 08:42 / 01.02.2011
ok dar astea sunt colaceii banateni,scovergile sunt clatitele :)
Brindusa.m_medium
Retete de Suflet
din Bucharest, Romania
  • 17:55 / 01.02.2011
In Muntenia se numesc scovergi. Colacii au alta forma, iar clatitele sunt cu totul alceva.
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook