Sarmale de porc cu smantana

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 6 porţii de sarmale de porc cu smantana

Mod de preparare

  1. 1. Carnea se toaca impreuna cu ceapa.

  2. 2. Se adauga orezul spalat si scurs, 2 linguri pasta de tomate, cimbrul, sare si piper dupa gust si se amesteca bine compozitia.

  3. 3. Se spala varza, se desfac frunzele, apoi, foile si cotoarele se taie bucati.

  4. 4. Din compozitia obtinuta (cu carne), se pune pe foaia de varza, un capat al frunzei se indoaie spre interior, se ruleaza strans, ulterior se introduce si celalalt capat al frunzei.

  5. 5. Pe un vas emailat, adanc, se aseaza cateva foi de varza murata.

  6. 6. Se aranjeaza sarmalele in straturi, se adauga cimbru si cele 2 foi de dafin.

  7. 7. Deasupra, se adauga varza tocata, 1 lingura pasta de tomate, pe care o diluam cu putina apa si stropim cu ulei.

  8. 8. Acoperim sarmalele cu apa, punem capacul si dam vasul la cuptor.

  9. 9. Peste o ora, luam capacul si le mai lasam, inca, aproximativ o ora si jumatate.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook