Salata de vinete cu maioneza

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 4 porţii de salata de vinete cu maioneza

Mod de preparare

  1. Vinetele se coc pe tava sau pe plita, la aragaz. Dupa coacere se curata si apoi se pun la scurs pe o suprafata inclinata. Dupa scurgere se toaca pana la obtinerea unei paste omogene.

  2. Separat se prepara maioneza intr-un castron (de sticla) astfel: galbneusurile se separa de albusuri, se adauga 1 lungura de mustar, sare dupa gust iar mai apoi se adauga cate putin ulei pana se formeaza maioneza.

  3. Maioneza gata preparata se adauga peste vinetele tocate si se amestaca, se sareaza dupa gust si se servesc reci.

  4. se taie ceapa foarte foarte marunt si se amesteca cu vinetele si putina sare dupa gust. sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza ca se leaga mai bine.

  5. se face maioneza din 2 galbenusuri fierte pisate marunt si unul crud si ulei. la sfarsit se adauga o lingura de mustar. pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.

  6. se pune maioneza peste vinete, se amesteca bine si se da putin la frigider pentru ca e mult mai buna rece:).

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook