Salata de oua cu cartofi

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Fierbere

Ingrediente pentru 4 porţii de salata de oua cu cartofi

Mod de preparare

  1. Dupa ce au fiert cartofii in coaja si ouale, le lasam sa se racoreasca si preparam sosul de maioneza. Opariti faina: puneti la clocotit 100 ml apa, amestecati intr-un ibric micut faina cu 10 -20 ml ulei, apoi amestecati energic cu un tel cu putina apa clocotita pana se formeaza un aluat oparit ca o smantana groasa. Nu trebuie sa puneti toata apa. Amestecati 2 galbenusuri cu mustarul si aluatul oparit, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie si uleiul ramas, apoi adaugati iaurtul sau smantana.

  2. Curatati cartofii de coaja si taiati-i in bucati ca pentru salata orientala. Curatati ouale si taiati-le felii subtiri.

  3. Tocati marunt ceapa verde iar ceapa rosie o taiati in doua si apoi felii subtiri. Albusurile care raman de la maioneza prajiti-le putin pana se incheaga, apoi tocati-le. Eu am pastrat un ou fiert pentru decor. Amestecati toate ingredientele cu sosul de maioneza si otet, zeama de la o jumatate de lamaie, condimentati cu sare si piper, adaugati putina verdeata tocata. Decorati cu ou fiert, verdeata, feliute subtiri de ridichi, castraveti, peperoni, felii de lamaie. Pofta buna.

Reţetă salvată de:

Comentarii
4

Părererea ta

Eae27d77ca20db309e056e3d2dcd7d69_medium
Evelina Predescu
din Caracal
  • 16:47 / 30.05.2010
Buna trebuie sa fie!!! 5*
100_2239_medium
Claudia Maria
din Limbach/Timisoara
  • 09:20 / 06.08.2010
ador salata orientala!
Default_medium
FlyingRoo
din Langa ocean
  • 08:08 / 22.12.2010
Foarte ingenioasa idea cu taiatul oului in coaja, am s-o incerc atat pe oua mai vechi cat si pe cele foarte proaspete, care dupa cum se stie sunt cele ce dau cel mai mult de furca. Insa Doina, draga mea, aproape am sarit de pe scaun cand am vazut cum le atacai direct in palma mainii, cred ca ar fi mai putin periculos sa le asezi pe un servet cat faci "operatia" :-) Happy cooking!
Default_medium
FlyingRoo
din Langa ocean
  • 08:09 / 22.12.2010
Ah, si felicitari pentru mentiunea la concurs!
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook