Salata de cartofi cu chiftelute picante

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small
Țti şi lui Georgeta vă place
Lui Georgeta îi place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Prăjire

Ingrediente pentru 4 porţii de salata de cartofi cu chiftelute picante

Mod de preparare

  1. Cartofii se spala bine si se fierb in coaja timp de 15-20 minute, se strecoara si se lasa la racit. Castravetele se curata, se taie in doua de-a lungul, se scot samburii si se taie felii de 5 mm. Rosiile se spala se taie jumatati si sferturi. Ceapa verde se spala, se taie frunzele pana la aprox. 4 cm si se taie de-a lungul in doua/patru. Cate 100 ml de otet, ulei, supa si mustar se amesteca, se sareaza si pipereaza si se bat cu robotul. Se obtine un sos pentru salata. Cartofii se decojesc si se taie felii de 2 mm. Amestecati intr-un bol mare cartofii, ceapa, castravetii si sosul si lasati sa traga sub capac cca. 1 ora.

  2. Ceapa se curata si se taie marunt. Branza feta se taie cubulete.

  3. Apa se inmoaie in apa sau in lapte, se stoarce bine si se amesteca bine cu carnea tocata, 1 ou, ceapa, mustar, sare si piper. Bucatile de branza si caperele se amesteca cu aluatul de carne dupa care se formeaza chiftelute de 5-6 cm. Chiftelutele se prajesc la foc mediu in ulei incins.

  4. Chiftelutele se aseaza pe o farfurie alaturi de cartofi, iar inainte de servire se garniseste totul cu rosii, patrunjel si restul caperelor. Pofta buna!!!

Comentarii
2

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 09:07 / 16.05.2009
Bunä , bunä , asa o fac si eu.5*****
Eu_medium
Terorista
din Bucuresti
  • 22:36 / 13.09.2010
Cred ca iese foarte buna !
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook