Rulada cu ciocolata de casa

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
418264_383061765044545_100000221753604_1695208_1565498137_n_small Default_small
Ție, lui isabela81 şi la încă 1 persoane le place
La isabela81 şi Georgeta le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 10 porţii de rulada cu ciocolata de casa

Mod de preparare

  1. Blat:

  2. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul,apoi pe rand galbenusurile,amidonul si faina.

  3. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 de grade,timp de 15 minute.

  4. Crema:

  5. Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele praf si esenta de rom.

  6. Dupa ce s-a copt blatul,il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar,ca sa nu se lipeasca. Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit.Derulam si ungem cu ciocolata fierbinte.Rulam din nou si lasam la racit.

  7. Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca.Dupa ce s-a racorit,acoperim rulada.

  8. Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte.Taiem la un colt si "spritam" peste rulada "imbracata" in negru.

  9. Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata,asa ca am mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute.Le-am tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bombonele delicioase.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook