Pulpa de miel cu garnitura de sparanghel

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 6 porţii de pulpa de miel cu garnitura de sparanghel

Mod de preparare

  1. Pentru marinada: se rup frunzulitele de pe cate 3 ramurele de marar si asmatui si se toaca foarte marunt. Tarhonul se toaca marunt. Se amesteca verdeturile cu miere, zeama de lamaie, mustar si 1 lingura ulei.

  2. Pulpa de miel se curata de grasime si de pielite. Carnea se departeaza putin de os si se indeasa cate 2 ramurele de marar si asmatui intre os si carne. Pulpa se sareaza si se pipereaza. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati potrivite.

  3. Intr-o tava se incalzeste restul uleiului si se parjeste pulpa la foc mediu pe toate partile. Cand carnea este aramie, se scoate din tava si se lasa putin la racit. In grasimea in care s-a prajit carnea, se adauga zarzavatul si se lasa cca, 15 minute la calit, pana ce capata o culoare maronie. Treptat se stinge cu vin, lasand de fiecare data sa dea un clocot. Se adauga supa de carne si se lasa din nou sa dea un clococt. intre timp se unge pulpa de miel cu marinada si se pune alaturi de zarzavat in tava si se da la cuptor, la cca. 120 grade. Pulpa necesita cca. 3-4 ore pana ce este patrunsa.

  4. Intre timp se curata sparanghelul. Se taie ambele capete si se curata foarte subtire. Se pune apa cu sare la fiert, in care se inabuseste sparanghelul pentru 2-3 minute. Apoi se scoate si se lasa la scurs. Cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg, se lasa putin la racit apoi se curata de coaja.

  5. Cand pulpa este rumenita se scoate din tava si se pune la cald. Sosul in care s-a prajit pulpa, se paseaza printr-o sita. Apoi se pun cartofii, pulpa si sosul inapoi in tava si se mai dau la cuptor pentru circa 15 minute.

  6. Intr-o oala se incalzesc 50 ml apa si 20g unt. Se adauga sparanghelul si se lasa la incalzit la foc mediu; ne se mai fierbe. Restul untului se incalzeste intr-o tigaie si se prajesc migdalele pana ce capata o culoare aurie. Pulpa de miel si cartofii se scoat de la cuptor si se aranjeaza pe un platou; sosul se toarna usor peste carne si se orneaza cu restul verdeturilor. Asparagusul se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Sparanghelul se stropeste cu untul cu migdale si se serveste cu pulpa de miel.

Comentarii
1

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 11:02 / 18.05.2009
Minunatä Rezetä. De Gourmet Level.Prgätirea este foarte pretentioasä, da Rezultatul este de Nebunie.5***** Intrebare: ce este Asmatui ?? am cäutat si nu am gäsit Traducere pentru...
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook