Pui la sfoara

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: La grătar

Ingrediente pentru 6 porţii de pui la sfoara

Mod de preparare

  1. Se introduce in deschizatura gatului puiului surplusul de piele si se coase cu grija. Este un amanunt de care depinde in buna masura secretul reusitei. Se toaca ficatul, se freaca cu putin unt (25 gr). Se taie slanina in felii subtiri. Se presara interiorul puiului cu sare, piper si cimbru, apoi se tapeaza cu fasii de slanina. Se pune la mijloc ficatul tocat, apoi se coase deschizatura si se leaga aripile de corp. Toate aceste pregatiri se fac acasa. La locul de popas se pregateste vatra.

  2. Pentru vatra: trei pietre plate, asezate in echer, vor fi o vatra excelenta. O crenguta flexibila infipta oblic in pamant, asa ca varful ei sa ajunga deasupra vetrei, va sustine puiul (asta in cazul in care nu aveti la indemana un dispozitiv special). Creanga trebuie sa fie inalta; o sfoara suficient de lunga, legata de picioarele puiului, va tine puiul aproape de jar. Se stropeste puiul cu unt topit amestecat cu sare si piper. Se lasa sa se friga pana ce pielea incepe pe alocuri sa plezneasca. Ca sa se evite adaugarea de combustibil in timpul friptului, se incarca bine vatra inca de la inceput.

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 15:53 / 15.05.2009
Super Cooly, acuma trebuie numai sä caut direktia de mers. restul este resolvat.
Eae27d77ca20db309e056e3d2dcd7d69_medium
Evelina Predescu
din Caracal
  • 20:32 / 28.03.2010
Ce ploaie ...de arome...si ce crocant ! Cand il faci....poate ajung in vizita! 5*
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook