Prajitura Regele Mihai

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
418264_383061765044545_100000221753604_1695208_1565498137_n_small Pofta_20buna_small
Ție, lui angela_72 şi la încă 1 persoane le place
La angela_72 şi isabela81 le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de prajitura regele mihai

Mod de preparare

  1. Pentru primul blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar. Se freaca 3 linguri de zahar cu galbenusurile. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina. Se coace 15 minute.

  2. Pentru blatul doi, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga nucile, faina si praful de copt. Se coace 20 de minute.

  3. Se face budinca (eu am avut de vanilie cu bucatele de migdale), in care se amesteca si cele 4 galbenusuri. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza apoi cu untul si se lasa putin la frigider.

  4. Asamblare: primul blat - 1/2 crema - biscuiti - 1/2 crema - blat cu nuca - glazura. Eu am pus peste o glazura de caramel la plic.

Reţetă salvată de:

Comentarii
3

Părererea ta

Pofta_20buna_medium
angela_72
din Timisoara
  • 21:41 / 19.01.2010
Am testat aceasta prajitura si e foarte delicioasa. Crema am modificat-o putin, budinca am inlocuit-o cu o cutie de mascarpone, a iesit foarte fina si delicioasa dar cam putina( mie mi-ar fi placut mai cremoasa, dar sotul zicea ca e suficienta), iar la glazura am facut glazura rece. Multumesc pentru reteta, iar la urmatoarea incercare voi folosi budinca.
1604902_279386028879295_897090562_n_medium
România gătește
din Bucuresti
  • 22:05 / 19.01.2010
...Angela a postat pe forum si o poza cu rezultatul ei - la rubrica: Ce dulciuri gatim in weekend...
1510691_1379283818994804_1367975025_n_medium
Maria Buruian
din Carei
  • 22:30 / 21.07.2014
pare delicioasa am s-oincerc
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook