Prajitura Kinder

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
202984_100000276604325_1711720_n_small Dsc08905_small 418264_383061765044545_100000221753604_1695208_1565498137_n_small
Ție, lui Gehrman Dana şi la încă 2 persoane le place
La Gehrman Dana , isabela81 şi încă 1 persoane le place
  • Dificultate: Dificil
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de prajitura kinder

Mod de preparare

  1. Separam ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt (se cern impreuna), se adauga si pesmetul si se pun incet la crema de galbenusuri. Se mixeaza incet la treapta inferioara, apoi se adauga, pe rand, laptele, uleiul si la final mierea.

  2. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea. Cand sunt gara se adauga incet la galbenusuri. Aceasta compozitie se imparte in doua si se coc 2 foi, intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt. Foile se coc intre 12 si 15 minute. Cand sunt coapte se scot din cuptor si se lasa la racit fara a indeparta hartia de copt. Se desprind foarte usor dupa ce se racesc.

  3. Pentru crema, frisca se bate cu mixerul la viteza maxima, se adauga intaritorul de frisca, vanilia si la sfarsit mierea. Frisca tare obtinuta se da la frigider.

  4. Pentru glazura I se amesteca toate si se pun pe bain-marie sa se topeasca. Se lasa apoi la racit.

  5. Pentru glazura 2 se amesteca toate foc mic pana se topeste ciocolata. Se raceste.

  6. Acum incepem asamblarea. Peste prima foaie se pune 1/2 din cantitatea de crema si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Peste crema turnam glazura 1, racita la temperatura camerei, nivelam foarte bine si dam la frigider pana sa intareste (cateva minute). Punem al doilea strat de crema, nivelam si rasturnam peste a doua foaie. Se preseaza bine pentru a se aranja uniform crema apoi indepartam foaia de copt. Turnam peste prajitura glazura 2 si nivelam cu ajutorul unui cutit. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook