Prajitura cu nuci si crema de cafea

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small
Țti şi lui Georgeta vă place
Lui Georgeta îi place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare

  1. Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe tel (mixer) se adauga, pe rand, 6 galbenusuri, batand dupa fiecare. In spuma se adauga, treptat faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt, amestecand prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.

  2. Crema - Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vaniliat. Se adauga cele doua galbenusuri, cafeaua fiarta, pentru o aroma mai puternica se poate adauga si zat de cafea, apoi nuca prajita si zdrobita.

  3. Asamblare - Peste blatul de prajitura racit se toarna toata crema, se niveleaza, apoi se intinde glazura.

  4. Glazura se prepara astfel - Se omogenizeaza bine 50 g unt moale cu 150 g ciocolata putin topita.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook