Prajitura cu nuca si foi de napolitana

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small
Țti şi lui Georgeta vă place
Lui Georgeta îi place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de prajitura cu nuca si foi de napolitana

Mod de preparare

  1. Blat

  2. Bateti albusurile spuma. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare. In spuma adaugati, treptat, zaharul vaniliat, faina, praful de copt si nucile, amestecand prin rasturnare.

  3. Compozitia obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.

  4. <b>Crema</b> - Puneti galbenusurile cu zaharul intr-un vas pe bain-marie si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa. Cand aceasta s-a ingrosat suficient luati vasul de pe foc. Dupa racire se adauga untul frecat spuma. Omogenizati bine.

  5. <b>Glazura</b> - Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga putin siropul, se adauga cacaoa. Se mai fierbe putin.

  6. <b>Asamblare</b> - Se pune o foaie de napolitana, se unge cu jumatatea din cantitatea de crema, se pune blatul, cealalta jumatate de crema si la urma foaia de napolitana.

  7. Prajitura se glazureaza cu glazura de cacao, racita.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook