Placinta de rubarba

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 4 porţii de placinta de rubarba

Mod de preparare

  1. Rubarba se curata de frunze, se spala, se taie bucati mici si se fierbe intr-o oala cu 3 linguri de zahar, 1 lingurita de scortisoara si sucul de la o portocala, pana cand se inmoiae, aprox. 15-20 de min.

  2. Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, cu varful degetelor, pana cand capata o consistenta nisipoasa. Se adauga zaharul si se amesteca din nou, apoi 2 galbenusuri si la final 1-2 lingurite de apa rece. Se amesteca totul pana cand aluatul devine omogen, apoi se da la frigider pentru 30 de minute.

  3. Dupa ce scoatem aluatul, dam drumul la cuptor la 180 de grade. Intre timp, impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Pe fundul unui vas termorezistent, se asaza una dintre cele doua foi si se taie marginile, daca aveti exces de aluat. Se umple apoi cu rubarba si se acopera cu cea de-a doua foaie, la fel se taie marginile.

  4. Frecam galbenusul ramas cu laptele si ungem suprafata placintei. Se da la cuptor pentru aprox. jumatate de ora sau pana cand observati ca partea de deasupra este aurie.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook