Paste cu jambon si sos de vin rosu

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Pixel_peewee_small
Țti şi lui Uta Bogdan vă place
Lui Uta Bogdan îi place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: La tigaie

Ingrediente pentru 2 porţii de paste cu jambon si sos de vin rosu

Mod de preparare

  1. 1. Incingeti untul cu vinul rosu, adaugati rondelele de ceapa, acoperiti cat mai etans cu un capac si lasati totul sa fiarba la foc foarte mic timp de 30 minute. Luati capacul de pe tigaie, amestecati sucul de portocale si zaharul in compozitie, apoi mariti flacara aragazului si lasati sosul sa fiarba timp de circa 10 minute.

  2. 2. Intre timp, frigeti jambonul 6-7 minute intr-o alta tigaie, intorcandu-l cel putin odata; taiati-l apoi bucati nu prea mari (cat o imbucatura) si lasati-l sa stea la cald.

  3. 3. Fierbeti pastele in apa cu putina sare si ulei, conform instructiunilor de pe pachet. Clatiti pastele in jet de apa rece, scurgeti-le, puneti-le inapoi in oala in care le-ati fiert si presarati peste ele piper. Tineti-le la cald.

  4. 4. Amestecati mustarul si patrunjelul tocat cu sosul de ceapa, apoi turnati sosul peste paste. Adaugati jambonul fript si amestecati totul, cu grija pentru a nu sfarama pastele. Puneti mancarea in doua farfurii individuale, ornati cu frunze de patrunjel si serviti imediat.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook