Pasta de ardei capia

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
555937_314056898722431_1124864661_n_small 13925207_1080043055411977_3549793107142075792_n_small Mitinita_small Banner_20cristina_small
Ție, lui Teo şi la încă 3 persoane le place
La Teo , mitinita şi încă 2 persoane le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare:

Ingrediente pentru 12 porţii de pasta de ardei capia

Mod de preparare

  1. Ardeii se curata de cotoare,se spala si in masina de tocat cu ei ,se pune la fiert pana scade ,mie mi-a luat 4 ore si ceva ,cu 10 minute inainte se pune sarea si gata,se sterilizeaza borcanele inainte si se pune fierbinte ,eu mai bag la cuptor borcanele fara capace 20 minute la foc mic,sa prinda un pic de crusta deasupra ,se pun capacele si se invelesc pana se racesc ,fara aspirine,conservant...de 5 ani fac asa si mereu imi tine,nu am avut probleme .

  2. Asta este decat o tura ,dar pentru iarna fac cate 6-7 ture,nu am in ce sa fierb.

Reţetă salvată de:

Comentarii
3

Părererea ta

Banner_20cristina_medium
Teo
din Medias
  • 08:26 / 15.10.2012
Mie imi era teama sa fac asa pentru ca eram ferm convinsa ca din cauza cojii de ardei conservele vor fermenta. Si ca sa coc atata amar de ardei, iarasi nu-mi suradea :) O sa fac si eu de proba, macar sa nu-mi para rau ca n-am incercat :)
Ydnr5yfbjch_medium
  • 13:11 / 20.10.2012
Azi am descoperit acest site, o data cu reteta de strudel cu dovleac! Super buna si simpla reteta cu ardei!!! Dar, rezultatul cu se... mananca? adica e un fel de ketchup? un sos? Sugestie: cumpara-ti o oala mare! Ani la rand m-am chinuit si eu cu cate 2 mai mici la fiert compoturi sau piftie de Craciun, pana intr-un decembrie cand am cumparat o oala de 12 litri!:)
260703_1586048015_1120935522_n_medium
Retete Culinario
din Romania
  • 1
  • 13:21 / 06.09.2013
Am primit urmatorul mesaj de la Eliza pe adresa redactiei: "Doamneeee!!! Sa iti dea Dzeu sanatate!!!! De nu am cautat reteta asta simpla prin tot net-ul. Eu am facut-o anul trecut dupa ureche si norocul incepatorului: MI-A IESIT PERFECTA!!! Dar am zis sa caut din nou, insa toate retetele contineau ulei, se prajea ardeiul, etc. Nu mai stiam cantitatile. Secretul consta in fierbere, cred. Eu fierb pasta asta pana scade aproape de jumatate din cantitatea ei initiala. Si le pun in borcane si iar le fierb la bain-marie inca vreo 20-30 min. Tine toata iarna. Cel putin a mea a tinut. Si inca un pont. Cautati materie prima autohtona, daca mai exista asa ceva pe piata romaneasca. Nu fugiti de ardeii mici, loviti, etc. Am testat si la rosii, si la gogosari si la ardei capia. Conservele facute din ele au tinut mai mult, nu s-au acrit, etc."
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook