Pasca greceasca

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de pasca greceasca

Mod de preparare

  1. Fierbeti si vopsiti 3 oua. Ungeti ouale cu putin ulei si lasati-le la racit.

  2. Puneti faina intr-un castron si faceti o groapa in faina. Puneti drojdia in apa calduta si amestecati pana ce drojdia se dizolva in totalitate. Adaugati 1 lingurita de zahar in drojdie si turnati peste faina. Framantati bine pana ce obtineti un aluat lejer si omogen. Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie si lasati-l sa creasca la cald cca. 15-20 minute. Intre timp topiti unul pe foc, apoi lasai-l se se raceasca putin.

  3. Cand aluatul a crescut, adaugati un praf de sare, 100 g zahar, coaja rasa de portocala si 1 lingurita anason sau Ouzo. Framantati usor aluatul, apoi adaugati untul si 3 oua. Framantati aluatul pana ce devine fin si se desprinde usor de pe marginea castronului. Lasati aluatul sa stea la cald si acoperit cca. 90 minute. Apoi mai framantati o data scurt aluatul. Lasati 1/3 din aluat deoparte. Din restul aluatului formati o paine ovala. Puneti painea intr-o tava, pe hartie de copt.

  4. Taiati aluatul lasat deoparte in 4 parti egale. Din fiecare din cele patru parti rulati cate un sirag de cca. 25 cm. Impletiti cate 2 siraguri de aluat si prindeti cele 2 siraguri impletite in jurul painii.

  5. Amestecati galbenusul cu 1 lingura de apa rece si ungeti painea cu galbenus. Presarati semintele de susan pe paine. Dati painea la cuptorul incins in prealabil la cca. 180 grade. Lasati painea la cuptor cca. 15 - 20 minute. Scoateti painea de la cuptor, implantai ouale rosii in partea superioara a painii si dati inapoi la cuptor. Lasati painea la copt pentru inca 30-40 minute. Cand painea este copata, opriti cuptorul si lasati paine sa se odihneasca in cuptorul oprit pentru cca. 15 minute.

  6. Painea poate fi servita atat calda cu miere sau gem cat si rece. A doua zi paine este si mai gustoasa deoarece anasonul si portocala au timp sa isi imprime bine aromele.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook