Pasca dulce cu branza si stafide

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 10 porţii de pasca dulce cu branza si stafide

Mod de preparare

  1. Stafidele se pun la inmuiat in apa cat sa le acopere in care se adauga esenta de rom. Se lasa la inmuiat cca. 30 minute apoi se scurg.

  2. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat intr-o coca omogena. Galbenusul fiert se piseaza foarte marunt cu o furculita inainte de a se adauga in aluat.

  3. Se unge o tava rotunda de tort sau o cratita cu ulei, se tapeteaza cu faina. Din cca. 2/3 din coca se formeaza o foaie de aluat de circa 2 cm cu care se tapeteaza fundul si marginea cratitei , respectiv tava de tort. Restul aluatului se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se ruleaza un sirag cu grosimea de cca. 0.5 -1 cm. Cele 3 siraguri de aluat se impletesc intre ele si se formeaza o coronita.

  4. Untul se freaca bine cu zaharul si cu 8 galbenusuri crude. Galbenusurile fierte se piseaza cu o furculita si se adauga peste ouale cu zahar. Se adauga smantana, stafidele scurse bine, grisul si faina. Apoi se adauga branza si aromele si se amesteca bine. 8 albusuri se bat spuma si se adauga incet peste crema de branza.

  5. Stratul de aluat se prezeaza usor de marginea cratitei iar in mijlocul lui se adauga umplutura. Aceaste se niveleaza iar deasupra ei se aseaza coronita impletita din aluat. Aceasta se unge eventual cu galbenus. Se da apoi la cuptor. Se coace la foc puternic ca umplutura sa nu se lase, cand incepe sa se coloreze se da focul foarte mic si se lasa la copt pana ce se rumeneste bine.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook