Parfait cu lichior de oua si ciocolata

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Congelare

Ingrediente pentru 4 porţii de parfait cu lichior de oua si ciocolata

Mod de preparare

  1. Galbenusurile si 100 g zahar se amesteca intr-o crema spumoasa pe baie marina. Apoi se lasa la racit.

  2. O caserola de cca. 20 cm lungime si 1 l se tapeteaza cu folie din celofan. Ciocolata se taie bucatele marunte. Frisca impreuna cu zaharul vanilinat se bate pana ce se intareste.

  3. 100 ml lichior de oua se adauga sub amestecare usoara in crema de galbenusuri. Apoi se adauga usor ciocolata si la final frisca. Crema se amesteca usor pana ce se omogenizeaza. Apoi se adauga in caserola tapetata cu folie. Se niveleaza compozitia si se pune la congelat pentru cca. 6 ore, de preferinta insa peste noapte.

  4. Ciresele se scurg si se pastreaza sucul. 2 linguri de suc din compot se amesteca impreuna cu amidonul. restul sucului in care se adauga 1 - 2 linguri zahar, se pune la fiert. Cand sucul fierbe, se leaga cu amidoun si se lasa sa fiarba inca 1-2 minute. Apoi se adauga ciresele in suc si se lasa la racit.

  5. Parfait-ul se scoate de la congelator si se rastoarna pe o tava cu circa 15-20 minute inainte de servire, pentru a se putea taia mai usor. Apoi se taie felii, cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. Se aseaza pe farfurii, se pune sosul de cirese peste si se stropeste cu restul lichiorului de ou.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook