Panna cotta

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Răcire

Ingrediente pentru 3 porţii de panna cotta

Mod de preparare

  1. Se pune frisca intr-un bol si se adauga zaharul. Se adauga coaja rasa de portocala. Pastaia de vanilie se despica in doua si se adauga la frisca, impreuna cu pastaia. Se pune frisca la foc mic si se lasa sa fiarba incet, cca. 15 minute, sub amestecare continua. Intre timp se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand frisca incepe sa se ingroase, se ia de pe foc, se scoate pastaia de vanilie si se adauga gelatina stoarsa de apa. In timp ce se dizolva gelatina in frisca fierbinte, se amesteca continuu, astfel incat sa ne se formeze cocoloase. Dupa ce gelatina s-a dizolvat complet, se adauga panna cotta in trei boluri mici pentru desert si se lasa la racit. Apoi panna cotta se pune la frigider ca sa se intareasca

  2. Intre timp se curata capsunii. Cativa capsuni se pastreaza intregi pentru ornare. Restul capsunilor se paseaza, se adauga sucul de lime si zaharul pudra si se pune la frigider pana la servire. Cand panna cotta s-a intarit, se scoate de la frigider, se desface usor de pe peretii bolului. Daca bolul este pus putin in apa fierbinte, panna cotta se va desprinde mai usor de pe vas. Se iau trei farfurii, se toarna cateva linguri de sos din capsuni pe fundul farfurii si se rastorna panna cotta. Se orneaza cu restul sosului de capsuni si cu frunzulite de menta.

Reţetă salvată de:

Comentarii
3

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 10:31 / 15.05.2009
Clasic. Gelatine este un pic prea putinä. Zucker trebui 100 g.Dacä se serveste cu Fruchtepüree , este de läsat Coaja de Portocalä, si in loc de asta Coajä de Zitrone. Rezeta este original.5****
Img_2043_medium
Burangic Iulia
din Hamburg
  • 14:27 / 15.05.2009
Cred ca sunt bune sfaturile tale,Jacktel :) Oricum cred ca iese o bunatate,nu?
Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 23:30 / 15.05.2009
Este 100% o Bunätate. Dacä calculez aproximativ toatä Panacota care am fäcut-o in 20 Ani, vin cam pe 80 Liter. Am fäcut-o in toate Variantele posibil. Asta aici Rezeta este Basis. Si e foarte de Recomandat. Salutäri
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook