Pane della mezz'ora

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 2 porţii de pane della mezz'ora

Mod de preparare

  1. Punem ingredientele in masina de facut piine, in ordinea in care sint scrise. Apasam pe butonul de framintare (la mine dureaza 14 minute) si vom obtine un aluat neted si catifelat. Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framintam un pic cu miinile, asa va fi si elastic. Impartim aluatul in doua, apoi incepem sa framintam fiecare bucata in felul urmator. Incepem de la partea de sus si incepem sa apasam lejer pe aluat (nu stiu daca asta este exprimarea corecta) cu degetul sau cu podul palmei, pina rulam tot aluatul.

  2. Intoarcem aluatul la 90 grade si repetam operatia, apoi din nou intoarcem aluatul, mereu in sensul acelor de ceasornic, in total vom avea patru rulari.

  3. Intoarcem aluatul cu inchizatura dedesubt, apucam de capete frumos si le bagam si pe acestea sub aluat, va rezulta o piine rotunda.

  4. Pe tava cuptorului presaram faina din abundenta si asezam piinea.

  5. Iar acum pot spune adevarata poveste a piinii. De ce "piine de jumatate de ora " ?! Pentru ca, dam drumul la cuptor, nu conteaza temperatura, eu am dat la maxim si lasam sa se incalzeasca timp de 60-90 secunde, atentie, am spus secunde. Acum inchidem caldura cuptorului, bagam aluatul si-l lasam la crescut fix jumatate de ora, de aici si denumirea piinii.Dupa ce a trecut jumatatea de ora, invirtim butonul la 200 grade si lasam la copt pentru 35-40 de minute.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 12:10 / 18.05.2009
Ingrediente sint Clasic rezetä, tie ti-a iesit insä nu clasic , da foarte professionell si minunat. se vede cä esti foarte puternicä in Aluaturi. Compliment.5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook