Painea Filozofului

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 1 porţii de painea filozofului

  • 1 cana tarate
  • 1 cana făină albă integrala de grau
  • 1 cana făină albă integrala de secara sau ovaz
  • 1 cana lapte sau iaurt degresat (0.1% grasime)
  • 2 albușuri
  • un farf lingurita de sare
  • o jumatate de lingurita praf de copt
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • ** masurati ingredientele cu aceeasi cana sau cu cani la fel

Mod de preparare

  1. Painea Filozofului este o paine conforma si poate fi mancata in dieta Montignac (faza I), dimineata. Poate fi asociata cu lactate degresate si cu gem conform, fara zahar.

  2. Este foarte usor de facut si nu necesita cunostinte aprofundate de panificatie.

  3. Intr-un bol am pus toate ingredientele si am amestecat cu o lingura de lemn, pana am obtinut o compozitie omogena.

  4. Am captusit o tava de cozonac cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Cu mainile ude am modelat suprafata painii.

  5. Am bagat tava la cuptor pentru 40 de minute, pe raftul din mijloc si la foc mediu spre mare.

  6. Dupa ce s-a racit, am taiat painea in felii grosute si am impartit-o in pungulite: 3 felii intr-o pungulita = o portie.

  7. Pungulitele le-am bagat la congelator.

  8. De fiecare data cand vroiam paine la mic-dejunul de a doua zi, scoteam o pungulita din congelator si o lasam in frigider pana dimineata.

  9. Are o textura usor umeda din cauza taratelor. Este foarte buna si foarte satioasa.

  10. Se poate coace si sub forma de briose.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook