Pachetele vietnameze

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 30 min
  • Mod de preparare: Prăjire în baie de ulei

Ingrediente pentru 4 porţii de pachetele vietnameze

Mod de preparare

  1. Foile de orez (se gasesc la raionul specialitati internationale in supermarket-uri) se asaza pe un prosop de bucatarie umed. Se stropesc cu apa si se acopera cu un alt prosop umed, lasandu-se sa stea cca. 15 minute.

  2. Taieteii din orez se pun intr-o strecuratoare care se afunda intr-o oala cu apa fierbinte, se lasa la inmuiat cca. 10 minute fara sa se fiarba. Ceapa verde se curata, se spala. Partea alba se taie marunt.

  3. Taieteii se scot din apa, se lasa la scurs si se taie marunt cu o foarfeca de bucatarie. Carnea de rac dezghetata, se taie marunt. Coriandrul se spala se usuca si se toaca marunt. Taieteii, carnea de rac, ceapa verde si coriandrul se amesteca intr-un castron. Se adauga carnea tocata si 1 lingura din sosul de peste alaturi de restul ingredientelor si se amesteca bine compozitia, eventual se mai adauga sare.

  4. Se ia cate o foaie din orez si se aseaza pe ea cate o lingura din amestecul de carne. Apoi se ruleaza sul inchizandu-se la margini (aceiasi procedura ca la rularea/impachetarea sarmalelor). Pentru a putea impaturi mai usor marginile, se uda foaia din orez cu apa. Se lasa pachetele la uscat pentru catea minute.

  5. Pentru sos: se spala chilli si se taie cubulete fine. Usturoiul se curata si se taie marunt. Chilli si usturoiul se piseaza apoi in mojar impreuna cu zaharul (merge si cu blender-ul daca nu aveti mojar). Se adauga zeama de lamaie, otetul, 4 linguri sos de peste si 3 linguri apa. Sosul se pune intr-o sosiera.

  6. Se pune uleiul intr-o cratita la incins (in cratita trebuie sa fie atata ulei incat sa acopere pachetelele ce urmeaza sa fie prajite in ulei). Pachetelele vietnameze se prajesc pe rand si de toate partile cate 4-5 minute in ulei, pana ce devin aurii. Apoi se scot si se lasa la scurs pe hartie absorbanta sau pe servetele de bucatarie. Pachetelele vietnameze se servesc fierbinti cu sosul picant.

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

Img_2043_medium
Burangic Iulia
din Hamburg
  • 14:21 / 12.05.2009
Arata foarte bine,Chris! M-ai facut curioasa asupra gustului lor.
Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 10:56 / 18.05.2009
Super Wan Tan Variante.Original in Vietnam mincate mi-a fost räu de ele si la Kollegi mei incä. Acasa am redus Sosul de Peste si au un Gust minunat. Noi in Europa nu resistäm la asa un Gust tare.In Rest:5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook