Mini prajiturele cu ricotta si mascarpone

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de mini prajiturele cu ricotta si mascarpone

Mod de preparare

  1. Incepem intii sa preparam aluatul. Cernem faina de griu, adaugam oul (fara coaja, bineinteles), untul taiat feliute subtiri, zaharul pudra, amidonul si coaja de portocala. Vom obtine un aluat destul de tare...ii dam forma de mingiuta, punem deasupra vasului o punga in cap si-l punem la frigider, pentru cel putin 30 de minute.

  2. Dupa ce a trecut jumatatea de ora, scoatem aluatul de la frigider si facem o foaie subtire de circa 3 mm iar cu ajutorul unui pahar, taiem cerculete pe care le asezam in tava pe hirtie de copt. Din pasta obtinuta, ies cam 26-28 cerculete.

  3. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 15 minute.

  4. Cit timp se racesc cerculetele, preparam crema pentru umplutura.

  5. Intr-un castron punem ricotta, mascarpone si zaharul pudra, amestecindu-le bine, adaugam licoarea imbatatoare, adica cele trei linguri de Grand Marnier,

  6. adaugam si ciocolata rasa dar... prin gaurele mari ale razatoarei

  7. Cu ajutorul unei siringi pentru dulciuri, luam cite un cerculet punem crema deasupra, apoi tavalim marginile prajiturelei prin ciocolata rasa sau nuca macinata.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

1604902_279386028879295_897090562_n_medium
România gătește
din Bucuresti
  • 19:23 / 24.04.2009
Ce bine ia mers cuiva ieri!!! Sunt invidios...
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook