Medalion de vita cu nuci

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 4 porţii de medalion de vita cu nuci

Mod de preparare

  1. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca; se adauga sare si piper. Painea se curata de coaja si se sfarama. Nucile se toaca, se amesteca impreuna cu painea, patrunjelul, piperul rosu si 1 lingura ulei de masline su mixer-ul. Compozitia nu trebuie sa fie foarte fina.

  2. Medalionele se usuca si se decupeaza in mijlocul fiecaruia un buzunar adanc; acesta se umple cu amestecul de nuci. Se indeaza bine umplutura, astfel incat sa se fixeze si sa nu cada la prajire.

  3. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se prajesc medalioane de ambele parti, cca. 2-3 minute la foc iute. Se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor cca. 1 1/2 ora la foc mic.

  4. Intre timp se curata cartofii si guliile, se spala si se taie rondele subtiri. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incalzeste untul/margarina si se caleste ceapa pana ce devine transparenta. Se adauga faina si se prajeste cateva secunde. Apoi se adauga 1/4 l apa si smantana si se lasa sa dea in clocot. Se adauga cartofii si se fierb acoperiti cca. 15 minute. Inainte de ultimele 5-7 minute de fierbere a cartofilor, se adauga si guliile. Se gusta de sare si piper. Busuiocul se spala, se toaca marunt si se adauga peste legume.

  5. Medalioanele de vita se servesc cu garnitura de legume cu smantana.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook