Mancare de linte cu bacon

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 30 min
  • Mod de preparare: Înabuşire

Ingrediente pentru 4 porţii de mancare de linte cu bacon

Mod de preparare

  1. Lintea se pune de seara sa se inmoaie in apa.

  2. A doua zi se clateste si se pune la fiert cu sare, foi de dafin si cimbru.

  3. In alta oala se incinge uleiul, se caleste faina pina prinde ceva culoare, se adaoga ceapa si mestecind in continuu se lasa sa se inmoaie.Eu in acest moment pun si 1-2 lc zahar.

  4. Se adaoga pasta de tomate si la fel se amesteca pina ce pasta a cuprins tot amestecul si se stinge cu supa.Se lasa sa firba usor ca 10 min.

  5. Lintea dupa ce a fiert se strecoara, dar apa nu se arunca si se pune in oala in care s-a prajit faina+ ceapa si se lasa sa fiarba totul usor.Eventual se mai adauga ceva lichid daca este necesar.

  6. Se condimenteaza cu sare+ piper si otet sau zeama de la muraturi.

  7. Baconul se taie in cubulete si se prajeste usor.Iar cind lintea se serveste, se presara deasupra.

  8. Se maninca ca atare sau precum ca garnitura linga carne de vinat, ficatei de pasare sau cirnat.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

1604902_279386028879295_897090562_n_medium
România gătește
din Bucuresti
  • 20:23 / 14.04.2009
Hallo Laura, iti multumim pentru reteta cu numarul 200. Sper sa fii alaturi de noi si cand depasim pragurile 500, 1.000, 10.000, ..., 100.000 :)
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook