Macrou marinat

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Copia_20de_20dsc01559_small
Țti şi lui RoxanaMiti vă place
Lui RoxanaMiti îi place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Marinare

Ingrediente pentru 8 porţii de macrou marinat

Mod de preparare

  1. Macroul se curata de mate si i se taie capul, apoi se spala bine in apa rece. Fiecare trunchi de peste il taiem apoi in feliute de 2 - 3 cm latime.

  2. Intr-o craticioara asezam un rand de peste, acoperim cu un strat de sare grunjoasa, continuand asa pana terminam pestele, ultimul strat fiind de sare. Acoperim craticioara cu un capac sau cu folie de aluminiu si bagam la frigider pentru 24 ore.

  3. Dupa 24 de ore scoatem craticoara si scurgem zeama formata. Clatim pestele cu apa rece si scurgem bine. Turnam peste peste otet, cat sa-l acopere bine. Acoperim iar craticioara si bagam la frigider pentru 24 ore.

  4. Cand au trecut si aceste 24 de ore, scurgem otetul si turnam ulei pana ce pestele este bine acoperit. Acoperim cratita si bagam iar la frigider pentru alte 24 ore.

  5. Cand s-au scurs si aceste 24 de ore preparatul este gata. Avem doua posibilitati acum:

  6. 1. servim pestele imediat (sau in decurs de o saptamana - pastrat la frigider)

  7. 2. scurgem pestele de ulei intr-o alta craticioara. Punem uleiul scurs la incins. Pestele il asezam in borcane si asezonam cu solzisori de ceapa, feliute de morcov si masline. Turnam uleiul fierbinte. Astfel se poate pastra timp de 2 -3 luni.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook