Lasagna cu carne

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor, Foc mic

Ingrediente pentru 10 porţii de lasagna cu carne

  • Sosul Ragu
  • 2-3 linguri de ulei de măsline, extravirgin daca se poate
  • o ceapă medie taiata marunt
  • 2 catei de usturoi taiati felii (nu este vital pentru ca italienilor nu le place, contrar impresiei generale, mirosul de usturoi asa cum ne place noua)
  • carne tocată amestec (eu prefer amestecul, desi se poate doar cu carne de vita sau cu cea de porc, dar sa fie mai slaba) 600-700 grame
  • rosii taiate sau intregi in suc de rosii 900 de grame, adica 2 conserve de 400g(fiecare cu marca sa dar sa nu fie sos de roșii ca nu este la fel)
  • sare de mare si piper proaspat macinat, putin cimbru sau cimbrisor verde daca este in sezon Info & Cumpără
  • 100 ml lapte dulce
  • Sosul Besciamella (asa cum spun italienii) sau Bechamel
  • 100g unt
  • 100g făină albă
  • 1 litru lapte dulce
  • un praf de nucșoară, care ii da o aroma deosebita Info & Cumpără
  • Foile de lasagna, italienesti. Atentie aceste foi NU se fierb, spala sau orice altceva cum am citi prin reviste.Ele se pun ca atare, constituie blatul, si de aceea est sosul alb, bechamel asa, lichid, pentru a permite coacerea acestor foi.
  • parmezan ras

Mod de preparare

  1. Se incepe cu prepararea sosului Ragu.Caliti ceapa, usturoiul si carnea in uleiul de masline,incercand sa separati carnea pe cat posibil. Adaugati rosiile si sucul de rosii si inca putina apa, cam 100ml.Lasati sa fiarba la un foc mic-mic,minimum 50 de minute, dar este foarte bine sa o faceti pentru aproximamtiv 2 ore.Nu te speria,ca nu trebuie sa stai langa cratita, ci doar sa te uiti din cand in cand la ea,si eventual daca scade foarte mult se adauga apa pentru completare. Este cam ca la zacusca in care toate ingredientele sunt facute dar ea se tine pe foc mic pana capata gustul acela bun si se “leaga”.La final carnea trebuie sa fie foarte fiarta iar sosul are o consistenta groasa. Inainte de a stinge focul adaugati sarea de mare, piperul proaspat macinat si 100 ml lapte dulce si se mai tine inca 5 minute pe foc. Ii da cremozitate sosului.

  2. Sosul Bechamel

  3. Se topesc intr-o cratita 100 g de unt se adauga 100g faina si usor usor, ca la ciulama (daca nu ai facut ciulama,nu-i o problema, doar pui lapte si amesteci cu telul cu rabdare),la foc mic, pana capata o consistenta de smantana.Se adauga nucsoara care ii confera o aroma deosebita care se potriveste foarte bine cu finetea laptelui si cu gustul de unt.

  4. Acest sos este singurul component care trebuie sa stai langa el tot timpul prepararii lui,dar nu dureaza mai mult de 10-15min.

  5. Intr-o tava de cuptor, cu margini inalte dar nu foarte mare, incepeti sa ”randuiti” sosurile si foile de lasagna dupa cum urmeaza: primul strat este de sos ragu, se intinde bine de tot pe toata suprafata tavii, se adauga sos alb apoi se pun foile de lasagna asfel incat sa acopere si ele suprafata tavii.Continuati cu sosul bechamel, sosul ragu, foaie de lasagna, sos bechamel, sos ragu.....3 straturi de foi de lasagna sunt suficiente.Ultimul strat este de sos bechamel care se presara cu parmezan si se va rumeni foarte frumos la cuptor.

  6. Se tine la cuptor timp de 40-45 de min la foc potrivit pana se rumeneste.

Reţetă salvată de:

Comentarii
4

Părererea ta

100_2239_medium
Claudia Maria
din Limbach/Timisoara
  • 09:14 / 06.08.2010
ador lasagnaaaaaaaaa! super reteta!
Dscn0622_medium
andreeadianu
din bucuresti
  • 10:39 / 04.09.2010
arata super lasagne,nu am mancat niciodata
Mirodenii011-smart-gourmet_medium
Smart Gourmet
din Bucuresti
  • 11:18 / 04.09.2010
Este chiar buna, nu inseamna multa muca doar ca dureaza mai mult pana se face sosul ragu....merita!
Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 19:48 / 27.01.2011
Hi Nicole, super Tare...
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook