Gogosi cu sunca si cascaval

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Prăjire în baie de ulei

Ingrediente pentru 10 porţii de gogosi cu sunca si cascaval

Mod de preparare

  1. Intr-un castron incapator punem faina si formam in mijlocul ei o adancitura. In adancitura faramitam drojdia si o amestecam cu zaharul si cu 50ml apa calda (nu fierbinte!). Lasam maiaua sa creasca 10 minute.

  2. Dupa ce maiaua a facut bule si timpul alocat cresterii a trecut, cu ajutorul unei furculite incorporam in maia faina, turnand din cand in cand si apa calda ramasa.

  3. Cand coca incepe sa se formeze, adaugam sarea si margarina.

  4. Framantam bine cu mana si incorporam toata faina din castron. Coca trebuie sa se dezlipeasca singura de pe maini si de pe peretii castronului, de aceea, daca mai credem de cuvinta si coca e prea moale, mai putem adauga cate un pic de faina pana obtinem rezultatul dorit. Acoperim castronul cu un servet curat si lasam coca la crescut 20 minute in loc caldut si fara curenti de aer rece. Nu se lasa mai mult la crescut, pentru ca aluatul se acreste - asa zice soacra mea si eu nu indraznesc sa zic altfel :)

  5. Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat.

  6. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.

  7. Fiecare bila o intindem intr-o foaie nu foarte subtire. Pe jumatate din ea asezam o felie de sunca presata si o felie de cascaval. Acoperim totul cu cealalta jumatate de foaie si unim bine marginile pentru a nu pierde incarcatura pretioasa.

  8. Gogosile le prajim in uleiul incins, avand grija sa le intoarcem si pe partea cealalta. Sunt gata cand au o culoare aurie.

  9. Cand sunt gata le scoatem pe servetele de hartie pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit.

  10. Se servesc fierbinti.

  11. Sunt moi, pufoase, gustoase si geniale :)

  12. Pofta buna!

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

1551466_759559374076487_514150977_n_medium
Postolache Violeta
din Galati
  • 00:20 / 30.09.2011
Foarte bune catitele , excelente la micul dejun ! Succes !
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook