Gogonele murate cu ceapă

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Pofta_20buna_small
Țti şi lui angela_72 vă place
Lui angela_72 îi place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Fierbere

Ingrediente pentru 8 porţii de gogonele murate cu ceapă

Mod de preparare

  1. Gogonelele se spală bine și se taie felii, ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori. Se amestecă ceapa și gogonelele într-un castron, se pune sarea peste ele, se amestecă și se lasă la macerat peste noapte, la temperatura camerei.

  2. A doua zi, se pun la fiert oțetul și apa (o parte de oțet la două părți de apă) și condimentele. Când a dat în fiert, se adaugă amestecul de ceapă și gogonele, cu tot cu zeama pe care au lăsat-o peste noapte. Se lasă la fiert câteva minute, să se înmoaie ceapa. După ce și-au schimbat culoarea, se dă cratița la o parte și se pune amestecul în borcane sterilizate, presând bine, să nu rămână goluri de aer. Deasupra se toarnă oțetul, se pun capacele și se lasă borcanele la răcit, înainte de a le pune la rece.

Comentarii
3

Părererea ta

Pofta_20buna_medium
angela_72
din Timisoara
  • 10:56 / 07.10.2010
o reteta retinuta pentru toamna viitoare, deoarece am pus gogonelele.
Logo_bucatareli_medium
Bucătăreli la borcan
din Bucuresti
  • 14:31 / 08.10.2010
Si eu am muraturi in cantitate ceva mai mare, dar am facut si asa. Gogonelele puse asa merg in borcanele mici, iar eu am vreo patru, asa, de pofta...
Mitinita_medium
mitinita
din M-Ciuc
  • 10:13 / 01.10.2011
mi-au ramas gogonele si o sa incerc reteta.
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook