Friptura de miel cu verdeturi

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 6 porţii de friptura de miel cu verdeturi

Mod de preparare

  1. Usturoiul si ceapa se curata si se toaca (nu foarte marunt). Jumatate din cantitatea de rosii se spala si se taie in sferturi. Daca rosiile sunt foarte mari se taie in 8. Se curata pulpa de oaie se grasime si de pielita. Apoi se condimenteaza pulpa cu sare si piper. Intr-o tava mai inalta se incing, pe foc, 6 linguri de ulei de masline si se prajeste pulpa de toata partile, la foc iute. Apoi se scoate carnbea de la prajit. In grasimea in care a fost prajita carnea, se calesc ceapa si usturoiul. Cand ceapa incepe sa devina aurie, se adauga pulpa de miel, rosiile si jumatate din verdeturi. Carnea se stropeste cu restul uleiului de masline dupa care se adauga vinul si cca. 300 ml apa peste carne si se da la cuptorul incins in prealabil la cca. 160 grade. Carnea se lasa la rumenit la foc mic pentru cca. 2 ore, timp in care se intoarce de toate partile..

  2. Intre timp se taie si restul rosiilor cubulete. Cate o codita respectiv ramurica din ierburi se toaca foarte fin. Cand carnea este prajita, se scoate din tava, se inveleste in folie de aluminiu si se lasa sa stea in cuptorul oprit. Sosul in care s-a prajit carnea se paseaza printr-o sita si se aduna intr-o oala. se adauga rosiile peste sos, se adauga sare si piper si se pune din nou pe foc, lasand sa fiarba cca. 5 minute, pana da un clocot. In cazul in care sosul este foarte moale, se leaga cu amidon.

  3. Se scoate pulpa din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu apoi se dezoseaza pulpa. Carnea se taie in 12 felii si se adauga peste sos, eventual se incalzeste putin. Verdeturile tocate marunt se presareaza peste carne. Carnea si sosul se servesc cu mamaliguta; restul ierburilor se folosesc pentru ornare.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook