Friptura de iepure

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 4 porţii de friptura de iepure

Mod de preparare

  1. Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Arpagicul se spala, se curata si in functie de marime se taie in doua sau se lasa intreg. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Rozmarinul se spala si se taie marunt. Iepurele se spala si se condimenteaza cu sare si piper.

  2. Intr-o cratita se incing 2 linguri ulei de masline. Se prajeste putin carnea de toate partile, se adauga la sfarsit usturoiul si jumatate din cantitatea se arpagic si se calesc pana ce se topeste usturoiul. Se adauga faina si se prajeste si aceasta putin. Cat faina mai este alba, se adauga vinul si 200 ml apa. Se adauga rozmarinul si se lasa la fiert cca. 15 minute. Apoi se pune intr-o tava cu capac si se da la cuptorul incins in prealabil la cca. 180 grade. Se lasa la cutor pentru circa 1 1/2 ore pana ce carnea devine aramie si frageda si se desface usor de pe os.

  3. Anghinarele se lasa la scurs si se taie in sferturi. Rosiile se spala, eventual se taie in doua. Ceapa verde se curat, se spala si se taie rondele. Dupa circa 45 minute de cand s-a dat carnea la cuptor, se adauga anghinarele, ceapa si rosiile alaturi de carne. Se adauga sare si piper dupa gust.

  4. Cimbrul se spala se zvanta si se desfac frunzulitele de pe tulpine. Cartofii se iau de pe foc, se curata si se taie cubulete de cca. 1 cm. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc cartofii cca. 10 minute, pana ce devin aurii. Se asezoneaza cu sare si piper. Dupa 10 minute se adauga restul arpagicului si cimbrul peste cartofi si se mai lasa cca. 10 minute la prajit.

  5. Se servesc cu carnea frageda de iepure.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook