Focaccia cu anghinare

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 10 porţii de focaccia cu anghinare

Mod de preparare

  1. 1. Pune faina intr-un vas mare si fa o adancitura in mijloc. Adauga drojdia, sarea si toarna treptat 350 ml apa incalzita usor, amestecand continuu. Amesteca aluatul cu o lingura, apoi cu mainile. Trebuie sa aiba o consistenta usoara. Pune-l pe o suprafata pe care ai presarat faina si framanta-l timp de 10 minute pana se omogenizeaza. Lasa-l la crescut intr-un vas uns cu ulei si acoperit cu folie, intr-un loc cald, timp de o ora.

  2. 2. Toaca frunzele de la jumatate din crengutele de rozmarin. Rupe restul de crengute in bucati. Scurge bucatile de anghinare de ulei (vei avea nevoie de ulei mai tarziu) si taie-le.

  3. 3. Dupa ce a crescut, aluatul poate fi pus pe o suprafata unsa cu ulei si intins la dimensiunea unui dreptunghi de 35x45 cm. Pune aluatul pe jumatate in tava. Pune pe jumatatea de aluat bucatile de anghinare, aproape tot parmezanul si rozmarinul tocat. Stropeste cu putin din ulei in care au stat anghinarele. Impatureste deasupra cealalta jumatate de aluat si sigileaza marginile prin apasare. Acopera aluatul cu o folie pe care ai uns-o cu ulei si lasa-l la crescut intr-un loc cald, timp de 30 de minute. Incinge cuptorul la treapta a 6 a (220 grade).

  4. 4. Stropeste cu inca putin ulei si fa niste adancituri cu degetele pe suprafata aluatului. Infige crengutele de rozmarin in aceste adancituri si presara deasupra restul de parmezan. Pune painea la copt timp de 15 minute, pana ce creste si este rumenita. Lasa la racit 30 de minute, taie sferturi si serveste.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Eu_medium
Terorista
din Bucuresti
  • 14:28 / 09.09.2010
Trebuie incercata neaparat ! Am adaugat-o la favorite !
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook