File de calcan in crusta de ou si susan

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: La tigaie

Ingrediente pentru 4 porţii de file de calcan in crusta de ou si susan

Mod de preparare

  1. Se spala cartofii si se fierb timp de 15-20 minute in apa. Intre timp se spala fileurile, se usca si se portioneaza pe lungime. Fasiile (3-4 cm) de file se sareaza, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa la rece. Prazul se curata si se taie rondele. Se pregateste supa instant, se adauga prazul si se lasa la fiert timp de ca. 5 minute. Se strecoara, pastrandu-se supa. Se spala patrunjelul, se usca si se taie marunt. Se pastreaza cateva fire pentru garnisire. Untul (sau margarina) se incalzeste intr-o oala si se amesteca cu 30 g faina. Se adauga amestecand supa de legume si laptele. Se lasa la fiert ca. 5 minute. Se adauga mustarul, prazul, patrunjelul taiat marunt si sare si piper dupa gust. Se strecoara cartofii, se sperie cu apa rece si se decojesc. Cartofii se adauga in sos si se pastreaza la cald. Se bat ouale cu putina sare si piper. Uleiul se incinge intr-o tigaie mare. Fileurile de calcan se tavalesc pe rand in faina, ou si susan, dupa care se vor praji in uleiul incins. Pestele si cartofii se servesc garnisite cu patrunjel. Pofta buna!!!

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Img_2043_medium
Burangic Iulia
din Hamburg
  • 14:28 / 12.05.2009
Calcanul este unul din pestii mei favoriti. Pacat insa ca nu am mai gustat de mult unul. Dar am acum ocazia uitandu-ma la poza:) .
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook