Fagottini ripieni

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de fagottini ripieni

Mod de preparare

  1. Drojdia se desface in putina apa calda si o lingurita de faina si se toarna in mijlocul fainii pusa in prealabil intr-un castron incapator. Se amesteca bine cu mana(ce atata evolutie in bucatarie!) pana devine un aluat elastic. Se lasa la dospit, la loc caldut si acoperita sa nu-i fie frig, o ora.

  2. Plansa de lucru trebuie pudrata cu faina.

  3. Aluatul dospit se intinde pe plansa de lucru intr-o foaie groasa (1 centimetru) si se unge cu ulei, apoi se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in 12 parti egale. Fiecare parte va fi intinsa in forma rotunda si va fi umpluta cu doua feliute de salam uscat (taiate mai mic), o felie de cascaval (si ea taiata mai mic), doua- trei cuburi de rosii si cateva feliute de ardei (verde - pentru contrast). Dupa aceasta etapa, strangem aluatul ca un cosulet si unim bine capetele pentru a nu pierde incarcatura pretioasa. Bilele astfel formate se vor pune cu grija (cu partea lipita in jos) in forme de muffins tapetate cu hartiute speciale(unse si acestea cu ulei).

  4. Galbenusul il batem cu capul de un castronel impreuna cu laptele si ungem cu cea rezultat din aceasta lupta bilutele cuminti. Presaram deasupra oaresce ierburi uscate (eu am optat pentru busuioc) si dam tava la cuptor incins, la foc moderat, circa 25- 35 minute. Pofta buna!

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook