Dulceata din coji de portocale

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Foc mic

Ingrediente pentru 12 porţii de dulceata din coji de portocale

  • este cea mai buna reteta de dulceata din coji de portocale ; in trecut experimentand inca vre-o doua retete dar nu cu acelasi succes ca acum . este o dulceata pentru gusturi fine.
  • Ingrediente pentru 4 borcane de 300 gr.
  • 1,5 litri suc de portocale
  • 1,5 kg de zahăr
  • 2 mere
  • 2 vanilii bourbon sau 1 baton de vanilie Info & Cumpără
  • sucul de la 2 lămâie

Mod de preparare

  1. Mod de preparare :

  2. Am spalat foarte bine portocalele in apa calduta dupa care le-am sters, le-am taiat in jumatati si am inceput sa le storc la robot. Cojile au fost taiate in felii ,cu un cutit am indepartat toata partea alba care este amara , apoi am inceput sa le tai in forma de bete de chibrituri .

  3. Am amestecat sucul de portocale cu zaharul si am pus cratita pe foc mic.Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet ,am pus merele taiate in 2 pentru ca portocalele sunt sarace in pectina si am adaugat vanilia.

  4. Intr-o alta cratita am pus cojile de portocale ,le-am acoperit cu apa rece si le-am pus pe foc.Din momentul in care incepe sa fiarba apa calculam 3 minute ; le scoatem si aruncam apa .Cojile le trecem printr-un jet de apa calda si apoi repetam faza pentru inca 4 minute. Le uscam cu un sevetel de bucatarie si le adaugam in dulceata.

  5. Am marit un pic flacara la aragaz ,am adaugat sucul de la lamai si am lasat-o sa fiarba 1.30 minute .

  6. Se indeparteaza spuma formata la suprafata si se amesteca din cand in cand.

  7. Facem proba, daca este gata dulceata ,punand o farfurie la frigider si picurand pe ea stropi de dulceata.Daca picaturile nu-si pierd forma ,dulceata este gata.

  8. Scoatem bucatile de mere si le servim ca atare sau cu budinca din orez .Sunt foarte parfumate.:)

  9. Am turnat dulceata, fierbinte, in borcane curate ,am strans ermetic si le-am lasat cu gura in jos,invelite cu o patura ,pana a doua zi.

  10. Este ceva deosebit,fin ,rafinat...

  11. Pofta buna !

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook