Drob de miel

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Pixel_peewee_small
Țti şi lui Uta Bogdan vă place
Lui Uta Bogdan îi place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 8 porţii de drob de miel

Mod de preparare

  1. Carnea si organele se spala si se taie bucati si se pun la fiert cu sare, piper boabe, cimbru si apa cat sa o acopere. Se lasa la fiert in jur de o ora.

  2. Intre timp se curata morcovii si se fierb intregi in apa cu sare si unt. Ouale se pun si ele la fiert pentru cca. 5 minute, in apa clocotita. Cand morcovii si ouale sunt fierte, se iau de pe foc si se lasa la racit.

  3. Carnea fiarta se taie bucati, eventual se curata inainte de oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de paine. Organele se taie cubulete foarte marunte, nu se dau prin masina de tocat. Ceapa si usturoiul se spala, se curata si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se spala si se toaca foarte fin. Carnea tocta, organele si verdeturile se amesteca intr-un compozitie omogena, se adauga galbenusul crud si se gusta de sare si piper.

  4. Se unge o tava de cozonac cu untura, se asterne eventual prapurul pe tava lasand marginile afara, si se adauga jumatate din compozitia de carne. Ouale fierte se curata si se aseaza intregi, la distante egale, pe primul strat de carne. Morcovii se taie bucati astfel incat sa incapa in spatiile dintre oua. Apoi se toarna cealalta jumatate din compozitia de carne in tava peste oua si se niveleaza. In cazul in care nu folositi propur, inainte de a adauga primul strat din compozitia de carne in tava, tapetati tava cu putin pesmet. Stratul superior al drobului se unge cu galbenus si se presara putin pesmet peste.

  5. In cazul in care folositi prapur, masa de carne se inveleste cu marginile prapurului si se da la cuptorul incins in prealabil.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook