Curry cu pui

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 30 min
  • Mod de preparare:

Ingrediente pentru 4 porţii de curry cu pui

Mod de preparare

  1. Ghimbirul, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se spala bine lamaia si se rade coaja acesteia dupa care se stoarce zeama. Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu pasta de curry.

  2. Pieptul de pui se taie fasii de grosimea unui deget. Untul se incinge intr-o tigaie sau in wok si se prajeste pieptul de pui de toate partile la foc mare pana ce devine auriu. Cand carnea de pui s-a patruns, se scoate din tigaie/wok si se lasa deoparte.

  3. Se goleste grasimea din tigaie, lasandu-se doar un strat foarte subtire. Se adauga sosul de soia si se lasa cateva secunde pe foc. Se strange stratul gros de "smantana" care se formeaza pe laptele de cocos si se adauga jumatate din cantitate in tigaie alaturi de sosul de soia. Restul se pastreaza pentru mai tarziu.

  4. Se adauga pasta de curry in tigaie si se fierbe cca. 1-2 minute la foc foarte mic, amestecand continuu. Se aduaga zaharul si treptat se adauga laptele de cocos. Se adauga zeama de lamaie, si la final se adauga restul peliculei de "smantana" stransa de pe laptele de cocos. Se pune carnea de pui in tigaie alaturi de restul condimentelor si se lasa sa dea un clocot. Se gusta de sare si se serveste fie simplu fie cu orez fiert.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 12:28 / 15.05.2009
Frumoasä Rezetä , da nu din China. Thailand si Indien. Prima datä am mincat pe Kosamoi in Thailand. A doua oarä am mincat in Madras( Chenai) , da este tot asa o Version si in Bangladesh.In orice caz foarte gustoasä. Eu am modificato un pic si pun si pastä de Arahide incä. yummm...5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook