Curcan umplut cu mere caramelizate

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Dificil
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 10 porţii de curcan umplut cu mere caramelizate

Mod de preparare

  1. Pentru umplutura: Spalati un mar si taiati in cubulete mici. Caisele si chiflele se taie si ele in cubulete mici. Ingredientele taiate cubulete, se amesteca impreuna cu lichiorul de portocale, 125 g suc de portocale, ouale si 150 g smantana. Asezonati cu sare, oregano, curry si scortisoara. Incalziti cuptorul la 250 grade C.

  2. Spalati curcanul si frecati-l pe interior si exterior cu sare. Umpleti masa in curcan. Ungeti curcanul din belsug cu ulei, asezati-l cu pieptul in sus pe o tava cu grilaj (colectoare de grasime) si dati-l la cuptor circa 45 minute. In timpul rumenirii, ungeti curcanul din cand in cand cu ulei. Apoi reduceti temperatura la 180 grade C si lasati curcanul inca 45 minute in cuptor. Apoi intoarceti-l si mai lasati-l la prajit inca 45 minute, pana ce pielea devine frageda si aramie.

  3. Pentru merele caramelizate: Spalati merele si indepartati cotorul fara a le injumatati. Taiati merele rondele si rostogoliti-le in zahar. Incingeti margarina intr-o tigaie si prajiti merele scurt de ambele parti in grasime. Apoi scurgeti rondelele si scoateti-le din tava. Adaugati 300 g smantana, 250 ml suc de portocala si cranberrys in tigaie peste grasimea in care ati prajit merele si condimentati cu sare si curry.

  4. Scoateti curcanul din cuptor, goliti umplutura intr-un bol, asezati curcanul pe un platou si pastrati-l la cald. Intr-o oala mica, stregurati grasimea pe care a lasat-o curcanul. Completati pana la 1 l cu suc de portocale si dati oala la fiert. Amestecati 50 g faina cu 6 linguri suc de portocale si adaugati peste sos. Puneti sosul la fiert la foc mic, cca. 5 minute pana ce da in 1-2 clocote. Asezonati cu sare si serviti la curcan.

  5. Taiati umplutura felii si asezati-o pe un platou cu rondelele din mere. Puneti sosul de cranberrys peste si decorati cu verdeturi.

Comentarii
1

Părererea ta

41770_100000771103974_9539_n_medium
Uica Mihai
din Buzias
  • 16:26 / 21.12.2010
Este interesant dar un curcan de 5 kg se numeste de fapt curcanel.
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook