Cuburi cu vanilie

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
418264_383061765044545_100000221753604_1695208_1565498137_n_small 187270_100000715782317_268288_n_small Pofta_20buna_small
Ție, lui Emilia Tudor şi la încă 2 persoane le place
La Emilia Tudor , angela_72 şi încă 1 persoane le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 1 porţii de cuburi cu vanilie

Mod de preparare

  1. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.

  2. Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea.

  3. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

  4. Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

  5. Zaharul il caramelizam,dupa care il “stingem” cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.

  6. Budinca o amestecam cu zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot adaugam compozitia de budinca. Amestecam sa nu se formeze cocoloase, pana se ingroasa si dam deoparte la racit.

  7. Untul il topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.

  8. Punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare, pana la omogenizare.

  9. Turnam crema peste blatul insiropat si intindem uniform.

  10. Batem bine frisca impreuna cu zaharul vanilat. Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.

  11. Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu cacao.

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

Pofta_20buna_medium
angela_72
din Timisoara
  • 13:39 / 05.05.2010
Arata minunat aceasta prajitura! Felicitari!
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook